Turecká kuchyně

Turecká kuchyně nabízí nejrůznější pochoutky - ochutnat můžete pokrmy, jako např. piyaz, kebab, köfte, yaprak sarma, pilaf, pide nebo lahmacun.

Jedna z nejpestřejších kuchyní na světě

Turecká kuchyně nabízí nejrůznější pochoutky. Specialitou je piyaz – salát z fazolí, vajec a zeleniny (časté jsou i jiné varianty – např. se sezamovými semínky, česnekem a vlašskými ořechy). Ochutnat zde můžete různé druhy kebabu, köfte (karbanátky), yaprak sarma (vinné listy plněné směsí masa a rýže), pilaf (rýžový pokrm), ryby či dary moře. Častým pokrmem je také pita, pide (pečivo plněné mletým masem a zeleninou), börek (houska s náplní) nebo lahmacun (koláč a masovou směsí).

Velice často je k přípravě pokrmů používán olivový olej.

Turecké polévky

©2024 Cestování.cz